Vrf klima sistemlerinin belki de en yaygın kullanıldığı alanlar otellerdir. Bu durumun temel sebebi ; otellerin , müşterilerinin talep / ihtiyaçlarını kusursuz şekilde karşılamak ve bunu yaparken de minimum işletme masraflarını hedeflemeleridir. Isıtma ve soğutmada bu hedef doğrultusunda en mantıklı tercih Vrf klima sistemleridir. 


   Fizik kanunlarına göre ısı transferlerinde; bir maddeden başka bir maddeye ısı transferi yapılırken, %100 verim sağlamaz. Muhakkak transfer anında ısı, basınç vs değerler kaybedilir. Soğutucu gazlar kompresörden edindiği rejimi ( sıcaklık, basınç ve entalpi değerleri…) bir başka akışkana aktaracağı zaman aynı şekilde sahip oldukları değerleri kaybederek aktarabileceklerdir. Isı pompalarında soğutucu akışkanın sahip olduğu değerler, suya aktarılacağı zaman aynı durum söz konusudur. Ancak VRF klima sistemlerinde dış üniteden çıkan şartlandırılmış soğutucu akışkan suya yada diğer bir materyale ısı transferi olmadan direkt olarak iç ünitelere gitmektedir. Vrf klima sistemlerin diğer sistemlere göre verim olarak avantajlı olmalarının en önemli özelliği budur.
   Daikin Vrf klima sistemleri diğer Vrf markalarının yanında yatırımcılara özel olarak sunduğu avantajı da VRT özelliğidir. Daikin Vrf klima sistemlerinin sahip olduğu VRT teknolojisiyle; Vrf dış ünitede yer alan dış hava sensörleri sayesinde , gün içerisinde değişkenlik gösteren dış hava sıcaklıklarına göre soğutucu akışkan sıcaklığı değiştirilebilmektedir. Bu özellik sayesinde Daikin Vrf sistemleri , en yakın rakibine oranla %28 + %15 daha tasarrufludur. 


   Daikin Vrf klimalarıda bulunan VRT özelliği sayesinde Daikin markasını tercih eden otel yatırımcıları ,otelleri için  almak istedikleri Uluslararası Leeds ve Bream sertifikalarını rahatça alabilmektedirler. Daikin Vrf klima sistemleri sahip oldukları VRV4 Plus dış üniteler ile LOD21 programına da uygundur. Bu sebeple , Hilton , Sheraton,Movenpick..gibi maksimum konfor , minimum işletme maliyetlerini hedefleyen uluslararası grup firmalarının da tercihi Daikin Vrf klima sistemleridir.