Gizli tavan tipi iç üniteler otel odalarında sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca  yüksek kat aralığına sahip mahallerde de sıkça tercih edilen Vrf klima iç ünite tipidir . Önüne ve arkasına yapılan kanal uygulaması sayesinde Kanal tipi Vrf iç ünitesi de denilmektedir. Basit kanal uygulamalarıyla asma tavan içerisine gizlenebilmektedir. Bu tip iç ünitenin dışarıdan sadece emiş ve üfleme menfezlerini görebilirsiniz. Bununla birlikte özellikle son yıllarda uygulanan açık tavan uygulamasında da karşımıza çıkmaktadır. 


        Kanal tipi VRF iç üniteler ile  flexible hava kanalı yardımıyla bir cihaz ile birden fazla mahali şartlandırılabilir. Bu sayede iki odaya ayrı iki vrf iç ünite almak yerine bir cihaz alarak yatırım ve işletim maliyeti indirilebilir.


        Düşük, orta ve yüksek statik basınçlı olmak üzere 3 kategoriye  sahip gizli tavan tipi Vrf iç üniteler 10 PA-270 PA basınç kayıplarında çalışma aralığındadır. Mevcut drenaj pompaları Maksimum 63 cm yüksekliğe e kadar basma özelliğine sahiptir. Yapılacak kanal uygulamaları ile hava emme yönü arkadan emme yerine aşağıdan emme şeklinde değiştirilebildiğinden esnek montaj yapılabilmektedir. Kendi kendini temizleyebilen filtre seçeneği ile düzenli filtre temizliği sayesinde maksimum verimlilik, konfor ve güvenilirlik sunmaktadır. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde daha düşük enerji tüketimi sağlamaktadır.


Kablolu kumanda ile ESP değiştirebilme özelliği sayesinde hava debisi ayarı sağlanır.Gizli tavan tipi VRF klimalar çok düşük ses seviyelerinde çalışma olanağına sahiptir.(25 -30 dBA).  Orta Statik Basınçlı Vrf klima iç ünitelerinde 150 Pa cihaz dışı basınç sayesinde uzun hava kanalı montajı yapılabilmektedir.