VRF klima sistemleri satın alırken üretici veya ithalatçı olan firmanın öncelikle iyi bir marka olmasına dikkat edilmelidir. Konusunda uzman kişiler ile görüşülmeli ve satın alma yaparken VRF klima sistemleri servis ağının geniş olduğu bir marka ile yola devam edilmelidir. VRF klima sistemlerinin ses seviyesinin düşük olduğu , enerji verimliliğinin ise yüksek , teknik özelliklerinin iyi seviyelerde olduğu ve şık iç ünitelere sahip cihazlardan seçilmelidir. Konfor ve nem seviyesinin dengeli olduğu bir ortam oluşturmak için sağlıklı nem alma özelliği olan VRF klimalar seçilmelidir. Isıtma içinde iyi bir klima arıyorsanız , VRF klima sistemlerinde sürekli ısıtmalı model tercih edilmelidir. Hem ısıtma hem de soğutmada verimli inverter özelliklere sahip VRF klimalar , enerji harcaması bakımından split klimalara oranla %50 % 60 oranda tasarruf sağlamaktadır.

 


         VRF klima sistemi yaptırmadan önce detaylı bir keşif yaptırılmalıdır. Sonrasında ise uygun sistem belirlenip, kapasite hesaplamaları yapılarak proje çizilmelidir. Ardından mahale uygun cihaz tipi (duvar,kaset,kanal tipi ) seçilmelidir. Bu bilgiler doğrultusunda Vrf klima fiyat çalışılması yapılabilir.

 


         Vrf klima satın almadan önce sistem ile ilgili net ve doğru bilgi alınması şarttır. Alınacak bilginin niceliğinden daha çok niteliği önemlidir. Konusunda uzman , deneyimli ve teknik kişilerden alınan doğru ve az bilgi ; çok ama doğru olmayan bilgi kirliliğinden daha iyidir. Bu konuda bilgi almak için sitemizde bulunan iletişim formundan bizler ile irtibata geçebilirsiniz.