Klima sistemlerinde akla ilk olarak soğutma modu gelmektedir. Ancak Vrf klima sistemlerinin yaygınlaşması ile , klimaların ısıtma modundaki performansı ve verimliliği daha önemli hale gelmiştir. Şöyle ki ; Projesinde Vrf klima sistemini kullanacak olan bir yatırımcı eğer soğutma bazlı düşünür ise , ısıtmada ek bir mekanik sistem uygulaması için bütçe ayırmak durumunda kalmaktadır. Isıtma ihtiyacında da tüm yükü Vrf klima sistemi üstlenir ise  iç ünite ve dış ünite kapasiteleri yükseltilip , dış ünite sürekli ısıtmalı özellikli seçilmelidir. Bu durumda soğutma odaklı VRF Klima tasarımına göre kapasiteler ve dış ünite özelliği değişecektir. Ve buna bağlı ortaya çıkacak olan fiyat farkı , ek bir mekanik sistem bütçesinden çok daha az olacaktır. Özetle , VRF klima sistemi düşünülen yapılarda mahal ısıtması için ek bir mekanik sisteme ( kombi,kazan…vs.)  gerek yoktur.

İnsanların konfor ihtiyaçlarının ve kriterlerinin değişmesi , iklimlendirme teknolojisinin ; VRF Klima sistemi üzerinde gelişmesine ve inşa edilen yeni yapılarda  bu sistemin kullanılmasına yol açmıştır. Kullanılan sistemin kış aylarında, özellikle defrost anında konforu sürekli olarak sağlaması gerekmektedir. Bunun için kış aylarında sürekli ısıtmalı özellikli dış üniteler tercih edilmelidir. Bu dış üniteler yüksek verimlilikte çalışmakta ve kış aylarında istenilen konfor ortamını kesintisiz şekilde sağlamaktadır. 

Kışın sistem performansının yüksek olması sadece dış ünite seçiminde yapılacak olan tercih ile sınırlı değildir. Mahal iç ortam ısıtma yükünü hesaplarken sistemin konveksiyonel şekilde ısıtma yaptığı esası dikkate alınmalıdır.

VRF Dış ünitelerin rüzgara maruz kalmaması için alınacak tedbirler de defrostu engeller ve ısıtma performansını olumlu yönde etkilemektedir. İklimlendirme sektörüne yön veren temel literatürlerde ; Vrf klima ısıtma verimliklerin , Kazan,kombi,boyler ile ısıtılan muadil sistemlere göre daha yüksek olduğu belirtilmektedir. Bu durumda fiyat-performans adına yapılarda uygulanabilecek en iyi sistemin VRF Klima sistemi olduğu görülmektedir.