Vrf  klimalar ; verimlilik ve konfor ile diğer sistemler arasında ki en avantajlı sistemdir. Çoğunlukla konfor mahallerinde kullanılıyor olmasından dolayı ( konut ,iş yerleri , otel, hastane odaları, tiyatro/anfi salonları,kütüphane..vs) ürettiği ses gücüyele rahatsız edici olmaması gerekmektedir. VRF klimaların ses seviyesi/gürültü seviyesi ne kadardır?

İnsan konforu denilince akla ilk gelen ihtiyaçlardan bir tanesi , bulunduğu ortamın/mahalin sıcaklık değerinin optimumda tutulmasıdır. Vrf klima sistemleri bu ihtiyacı karşılamaktadır. Diğer bir deyişle Vrf klima sistemleri konfor araçlarıdır. Ancak ortamın ısı-sıcaklık konforu ile birlikte , ses seviyesinin de belirli bir değerden daha aşağıda tutulması gerekmektedir. Ortam rahatsız edici şekilde gürültülerden arınmış olmalı , insanların konforu için belirli bir eşik değerinin altında tutulmalıdır. 

Her mekanik parçalar gibi Vrf klimalar da ses üreten cihazlardır. Vrf sistemlerin ana kompanentleri iç ve dış üniteleridir. İç üniteler , splıt klimalardan farklı olarak genleşme valflerine sahiptir.(Expansion Valf) Dolayısıyla splıt klima iç ünitelerine nazaran daha çok ses üretmesi beklenmesine rağmen VRF iç ünitelerde bulunan susturucu sayesinde ortalama ses seviyesi 20 Db – 29 Db arasındadır.  ( 36 Db ses gücü seviyesi kütüphanede istenilen değerdir.) Vrf iç üniteler ;  ses gücü seviyesinin düşük olması sayesinde ısıtma-soğutma ihtiyacını sağlarken , kullanıcılara rahatsız edici gürültü üretmezler. 

Otel binalarında çatı arası katları , genellikle süit yada king room daireleri olarak kullanılmaktadır. Bu odaları kullanan misafirler , standart odaları kullananlara göre daha fazla para ödemektedirler. Bu yüzden konfor hassasiyetlerinin diğer müşterilere göre daha fazla olduğunu söylemek mümkündür. Buna rağmen  tasarım yaparken , Vrf dış üniteleri çatı katlarında (süit/king room odalarının hemen üstüne) koymaktan çekinilmez. Çünkü bilinmektedir ki ; Vrf dış ünitelerin ses seviye gücü 58-80 Db arasındadır.(55 Db Yağmur sesi ,65 Db Normal tonda konuşma sesi,75 Db Yoğun trafik sesi ) Dış ünite cihazlarının mahal dış ortamlarında bulunduğunu göz önüne alındığında insan konforunu rahatsız edecek ses seviyesinde olmadıkları sonucu çıkacaktır.