Vrf sistem klimalarının kullanıldığı alanlardan biri de yüksek katlı yapılardır. Ekonomik açıdan uygun ve verim olarak en yüksek verimin sağlanması için, yüksek katlı yapılarda Vrf sistem klimalarının tercih edilmesi en doğru karar olacaktır. Yüksek katlı yapılarda eş zamanlı olarak ısıtma ve soğutmayı yapabilen Vrf sistem klimaları, tam bağımsız kontrol imkanı da sağlamaktadır.

Yüksek katlı yapılarda Vrf klima sistemlerinde Heat recovery ( 3 borulu ) sistem tercih edilmesi sayesinde iç üniteler gerek ısıtmada gerek soğutmada birbirinden bağımsız şekilde çalışma olanağı sunmaktadır. Bu sayede farklı iklim hassasiyetleri olan kişiler için konfor imkanı sağlar.  Bu sistem için , mahallerde  herhangi bir bölüm, oda, tesis  vb. ayırmaya gerek yoktur. Akış kontrol üniteleri sayesinde yüksek esneklik sağlamaktadır. Yüksek katlı yapılardan iş merkezi, plaza gibi farklı bölümlerdeki kiracı gruplarının özel iklimlendirme faturası istediği  yerlerde de Vrf sistem klimaları bu duruma imkan sağlar. İleri düzeyde kontrol imkanı sağlayan merkezi kumandalar ile istenilen kontrol sağlanır. Vrf sistem klimaları uzun bakır borulama imkanı sağlaması  sayesinde ; yüksek katlı yapılarda cephe bazlı sistem tasarımı yapılmasını ve montajın daha basit hale gelmesini sağlar. Vrf sistem klimaları yüksek katlı yapılarda otomasyon sistemlerine entegrasyon sağladıkları içinde tercih edilmektedirler. Yüksek katlı yapılarda Vrf klima sistemleri kullanmak isteyen yatırımcılar , sadece bakır borulama ve dış üniteleri alarak yatırım maliyetlerini azaltabilirler. Dolayısıyla satılacak olan ofis, ev, dükkan vb. alanların iç ünitelerini ise kiracılar ya da yeni sahipleri satın alacaktır. Bu sayede Vrf sistem klimaları kullanımından vazgeçilmemiş olunacaktır.

Vrf sistem klimaları kurulduktan sonra yüksek katlı yapılarda sağladığı enerji kazanımları ile beraber tasarruf imkanı sunacaktır. Bu sayede yapılan yatırımların en kısa sürede geri dönmesi hedeflenecektir. Sizlerde yüksek katlı yapılarınızın VRF Sistem Klimaları için Teal İklimlendirme yetkilileri ile irtibata geçebilirsiniz.