VRF Klima sistemleri günümüzde en çok tercih edilen sistemlerin başında gelmektedir. Bu durumun en büyük sebebi, teknolojinin gelişmesi ile birlikte inovasyonun sürekli VRF klimanın üzerinde uygulanmasıdır. Gelişen teknolojiye ayak uyduran ve buna bağlı olarak sürekli yenilenen merkezi klima sistemleri ( Vrf Klima ) ;  diğer sistemlere göre daha teknolojik ,daha verimli ve daha ekonomiktir.

   Yatırımcıların VRF Klima sistemlerini tercih etme sebebi değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin ; Otel sahibi bir işletmecinin Vrf klima sistemini tercih etme sebebi ile inşaat yapımında yer alan müteahhittin tercih etme sebebi aynı değildir. Ancak bütün yatırımcıların ortak bir paydada birleştiği ; Vrf klima sistemini avantajlı hale getiren özellikler başlıca aşağıda yer almaktadır.

  • Isıtmada ; en yaygın kullanılan ısıtma sistemiyle (kombi-kazan sistemi) kış aylarında aynı verimlilikte çalışması , kışa/kıştan geçiş aylarında ( ekim,kasım/mart,nisan ) ise daha ekonomik olması. Kombi-kazan sistemlerinin sadece ısıtmada çözüm olduğu düşünüldüğünde, Vrf klima sisteminin yazın soğutmada da kullanılması… VRF klima sistemini daha avantajlı hale getiriyor.
     
  • Vrf klima sistemlerinin arıza oranları diğer sistemlere göre en azdır. Periyodik bakım masrafları da göz önüne alındığında Vrf klima sistemlerinin bakım ve arıza masraflarında diğer sistemlere göre çok daha ekonomik olduğu saptanmaktadır.
     
  • Vrf klima sistemlerinin Heat recovery ürünlerinde hemen hemen neredeyse atıl enerji bulunmaz. 3 borulu teknoloji sayesinde bir oda soğutulurken , diğer mahal aynı anda ısıtılabilir. Üstelik soğutulan mahalden çekilen ısı , ısıtılan mahale aktarılır. Böylelikle Heat recovery (Isı geri kazanımlı) Vrf klima sistemleri ile maksimum tasarruf sağlanmış olur.
     
  • Sistem ana yapısıyla ; sadece dış ünite, iç ünite ve bağlantı elemanlarından oluşur. Ancak diğer sistemler soğutma grupları (vrf dış ünitelerin yaklaşık 2 katı büyüklüğündedir. ) , soğutma kulesi (vrf dış ünitelerin yaklaşık 3 katı büyüklüğündedir.) , fancoıller ve pompa gruplarından meydana gelmektedirler. VRF klima sistemleri diğer sistemlere göre daha sadedir. Bu sayede diğer sistemlere göre çok daha az yer kaplamaktadır.