Hastane iklimlendirmesi, konfor hassasiyetinin en fazla önem arz ettiği alanlardan biri olduğundan, çok dikkatle ele alınmalıdır. Hastaneler için genellikle daha yüksek kapasiteli, güçlü fan sistemine sahip , homojen hava dağılımı yapan vrv sistem klimaları kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra odadaki kişi sayısı , oda sayısı ve içeride bulunan cihaz sayısı vb. etkenler dikkate alınmalıdır. Klima ve havalandırmanın olmadığı bir yerde hijyenik bir ortam bulunması söz konusu değildir. Bu ortamlarda sürekli mikroorganizmalar ve partiküller oluşacağından dolayı istenilen hijyenik ortam sağlanamayabilir. İyi tasarlanmış bir hastane klima ve havalandırma projelendirilmesi ile tozdan , kokulardan ve mikroorganizmalardan ortam arındırılır.


   Hastanelerde sağlıklı insanlara göre konfor hassasiyeti biraz daha üst seviyede oluşacağı için cihaz kapasite seçiminde bu durum göz önünde bulundurulup daha yüksek kapasiteli cihazlar seçilmelidir. Hastanelerde kullanılan Vrv sistemi genellikle Heat Recovery sistemdir. Heat recovery sistemlerde Bs kutuları odaların içlerine değil de, hol boşluklarına yada mekanik odalara konulmalıdır. Hasta kişilerin konfor hassasiyetleri üst seviyede olacağı için bu durum önem arz etmektedir.


   Hastanelerdeki Vrv sistemlerinde uzun metrajlı bakır borulama yapılmamasına dikkat edilmelidir. Uzun metrajlı Bakır boru hattı çekilmesi sistemde çok fazla miktarda R410a gaz bulunmasına sebebiyet verir.  R410a soğutucu akışkan gazı kimyasal gaz olduğundan olası bir sızma durumuna karşı önlem alabilmek için, tasarlama yapılırken ne kadar az oda bir sisteme bağlanabilirse o kadar uygun olacaktır.