Daikin Vrv klima dış üniteleri tek modülde 20 Hp ‘ye kadardır.Isıtma-soğutma ihtiyacı 20 Hp kapasitesinden daha fazla olan zonlarda dış üniteler bir araya gelerek kombinasyon oluşturmaktadır. Örneğin ; Soğutma kapasitesi 42 Hp olan bir projede (10 Hp+16 Hp + 16 Hp ) şeklinde 3 adet dış ünite birbirine bağlanarak grup halinde çalışırlar. Bir zonda en fazla 54 Hp ( 18Hp +18Hp+18Hp) kapasitesinde dış ünite grubu kullanılabilmektedir. 54 Hp dış ünite 151,2 Kw dır. Diversite faktörünü de göz önüne alırsak , ortalamada 35 iç üniteye kadar bir tek dış ünite ünite grubuna bağlanabilir. Ancak kullanılan iç ünite kapasiteleri düşük ise , tek bir grup 64 iç üniteye kadar da tek grup halinde tasarlanılabilir.

 

     Yukarıda sistemin maksimum değerlerinden bahsettik. Peki ya küçük projelerde vrv sistemi kullanılabilir mi ? İşyerleri ,mağaza,okul,otel yada hastaneler de kullanılabildiği gibi , VRV klima sistemlerini evlerimizde de kullanılabilir miyiz? Elbette mümkün! Bu durumlar da ; klasik üstten atışlı Vrv dış üniteler yerine daha az yer kaplayan önden atışlı dış üniteler tercih edilmektedir. Bu dış ünitelerin oluşturduğu gruplara Mını VRV Klima sistemi denilmektedir. Daikin Mını Vrv klimaları minimum 4HP , maksimum da 12 Hp ye kadar bulunabilmektedir. Mini Vrv ler de , çift fanlı Mını Vrv klima ve tek fanlı kompakt Mını vrv klimalar olmak üzere kendi aralarında 2 ye ayrılmaktadır. Tek fanlı kompakt mını vrv dış üniteleri multi spilt dış ünitesinden , Çift fanlı Mını vrv ler ise ticari tip splıt klima dış ünitesinden biraz daha büyüklerdir.


Projelerinizde sizlerle çalışmaktan memnuniyet duyarız. Sizlere yardımcı olmamız için bizler ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

İletişim Bilgilerimiz