Hava soğutmalı VRV klima ve su soğutmalı VRV klima olmak üzere 2 farklı sistemde birçok ürün gamına sahip olan Daikin VRV IV markasının VRV cihazlarının birçok üstün özelliği vardır. Daikin Vrv IV Heat Pump   klima sistemleri , sektörde en iyi sezonsal verimliliğe sahip olmakla birlikte klasik VRV klima sistemlerine göre daha çok avantajlar sunmaktadır. Bu avantajlar arasında ; geniş ürün yelpazesi, daha hızlı montaj ve devreye alma, opsiyonel cihazlar, Vrt teknolojisi  ve üstün özellikli VRV merkezi kontrol sistemleri gelmektedir.

 

     Daikin markasının başka bir serisi olan Daikin Vrv IV Heat Pump Continuous Heating (Sürekli Isıtma) serisi ; standart sistemlere göre sürekli ısıtma teknolojisi sayesinde defrost durumunun çözümüne yardımcı olur. Bu özellik ile birlikte Vrv sistemlerinin defrost sırasında ısıtma işlemi iç ortamdaki konfor bozulmadan  devam eder. Dış ünitedeki ısı değiştiriciler akümülatör sayesinde normal çalışmada ısıyı çekerek depolar, defrost sırasında akışkan soğuyunca ısıyı yayarak hem VRV dış ünite defrostunu çözer hem de içi ünitelerin üfleme sıcaklığının 25C altına inmemesi sağlanır. Isıtmada Daikin markası üfleme sıcaklığını 25 C ve üzerinde tutmayı taahhüt eder.

 

     Daikin Vrv klima sistemlerinin  bir diğer özelliği de Vrt teknolojisidir.Dış ortam sıcaklığı ve iç ortam yüküne göre sistem, kapasite ihtiyacına göre soğutucu akışkan sıcaklığını otomatik olarak değiştirmektedir. Maximum yükte  +6C evaporasyonda diğer yüklerden daha yüksek evaporasyon sıcaklığında sistem çalıştırılarak , sistemin daha performanslı çalışması sağlanır. Bu yenilik Daikin markasının patentli bir ürünü olup, VRT( Variable Refrigarent Temperature) olarak adlandırılır. Bu sayede VRV IV ile yıllık % 28 e varan oranlarda daha yüksek enerji verimliliği yakalamış oluruz.

 

     Daikin Vrv klima sistemlerinin devreye alma işlemlerinde tüm sistem pariteleri her bir dış ünitedeki arayüz sayesinde kolaylıkla girilmektedir. Bu durum hem hızlı devreye almayı hem de sistemde oluşabilecek arıza tespitinin kolayca yapılmasını sağlar. Daikin I  Touch Manager Sistemi ile de dokunmatik ekranda bina yönetimi ve her bir iç ünitenin harcadığı elektrik sarfiyatı hesaplanabilmektedir.