İklimlendirme teknolojisinin gelmiş olduğu son nokta olan yüksek teknolojili VRV klima sistemleri, birçok marka tarafından tedarik edilmektedir. Hale hazırda diğer sistemlere göre yüksek yatırım maliyetlerine sahip Vrv klima sistemlerinin marka seçimini yaparken tüm parametreler dikkate alınmalı ve özen gösterilmelidir. Sistem için aldığınız en düşük fiyat teklifine ait marka-model cihazlar uygulama ve işletmede en yüksek maliyetli seçim haline gelebilir. Ya da elinizde bulunan fiyat teklifleri arasında en yüksek yatırım maliyetine sahip fiyat teklifi aslında sizin için en ekonomik seçim alternatifi olabilir. Bu hususta fiyat tekliflerini değerlendirmeden önce öncelikle projeniz ile ilgili detaylı bilgi edinmeniz gerekmektedir. İkinci olarak ta size verilen tekliflerin marka-cihaz modelleri hakkında tüm özellikler edinmeniz gerekmektedir. (*) Unutulmamalıdır ki en iyi VRV klima marka seçimi, iyi bir ön bilgiye kavuşmaktan geçmektedir.

 

 (*) Proje ve önerilen marka-model ile ilgili detayları projeile ilgilenen satış yetkililerinden öğrenilebilir. Ancak her sektörde olduğu gibi Vrv klima sistemleri sektöründe de bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Dolayısıyla muhakkak verilen bilginin kanıtlanabilir objektif bilgiler olduğunun teyidi istenmelidir.

Vrv klima sistemleri Daikin mühendisleri tarafından 1921 yılında icat edilmiştir. Diğer bir deyişle Vrv klima sistemlerinin mucidi Daikin’dir. Daikin VRV klima sistemleri icadından sonra sistemi Variable Refrigerant Volume ( VRV )  olarak adlandırmıştır.  Ve bu ismin patentini almıştır. Sonrasında bu sistemi kopyalayan ve üretimine başlayan tedarikçiler patent ten dolayı Vrv ismini kullanamamışlardır. Dolayısıyla diğer markalar da bu sistemi Variable Refrigerant Flow (VRF)   olarak tanımlamaktadırlar. VRV yada VRF klima sistemleri aynı sisteme ait isimlerdir. Bu sistem , icat edildiği günden bu yana Daikin VRV Klima Sistemlerinde yenilik ve inovasyon kullanarak uygulamakta, diğer markalar da takip etmektedir. Kısacası Daikin markası VRV klima sistemlerinde öncü markadır. Sahip olduğu özellikler ve bu özelliklere bağlı olarak yatırımcılarına sunmuş olduğu kalite, sektörün lider markası haline getirmiştir.

 

        Günümüzde hala Daikin VRV klima sistemlerinde olan, ancak diğer markalarda olmayan birçok özellik vardır. Bunlardan en önemlisi VRT ( Değişken Soğutucu akışkan sıcaklığı )’dir.

 

VRT TEKNOLOJİSİ

       Vrv klima sistemlerinin iç ünite ve kabolu kumandaları üzerinde iç mahalin sıcaklığı ölçen termostatlar vardır. Bu termostatlar sayesinde sistem iç mahal sıcaklığı ölçer , ihtiyaca göre sistemin soğutucu akışkan miktarını değiştirir. Daikin Vrv klima sistemlerinde iç ünitelerde bulunan termostatların haricinde Vrv dış ünitede de dış hava ölçer termostatları bulunmaktadır. Bu termostatlar sayesinde Daikin Vrv klima sistemleri dış hava sıcaklıklarını ölçer. Dış hava sıcaklıklarındaki anlık değişimlere bağlı olarak soğutucu akışkanın miktarı ile birlikte sıcaklığını da anlık değiştirebilir. Bu sayede Daikin vrv klima sistemleri rakip markaların Vrf klimalarına göre yaklaşık %35 daha tasarrufludur. Özetle ; Daikin Vrv klima sistemleri kullanıcılarına konfor ve kaliteyi yaşatırken aynı zamanda daha verimli ve daha ekonomiktir.