Vrv / Vrf Merkezi Sistem Klimaları konutlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Konutlarda kullanılan Vrv /Vrf klima sistemlerde kapasite seçimi ve cihaz tipi oldukça önem taşımaktadır.

Konutlarda kullanılacak olan Vrv /Vrf klima sistemleri hesaplamaları ve tasarımı yapılırken ; evin yapısal özellikleri, bulunduğu binanın konumuna ait iklim özellikleri  , Vrv iç ünitesinin konulacağı mahalin kullanım amacı , cam alanları… gibi etkenler dikkate alınmalıdır. Böylelikle ; sistemden maksimum verimi , minimum enerji sarfiyatı ile elde edilebilir.

  Günümüz teknolojisinde evlerde her odaya ayrı ayrı birer adet splıt klima (1 adet iç – 1 adet dış ünite takımı) koymak yerine , tek bir Vrf dış ünitesi ile bütün evin iklimlendirmesini sağlamak  mümkün hale geldi.

  Konutlarınızda kullanacağınız Vrv/Vrf klima sistemlerinin başlıca avantajları şunlardır ;  

  • Vrf sistemi ile kışın ısıtmayı , yazın da soğutmayı tek bir sistem ile gerçekleştirmeniz mümkün.
  • Vrf merkezi kontrol ünitesi ile odaları ayrı ayrı günlük, haftalık, aylık hatta yıllık programlayabilmek mümkün.
  • İçerisinde o an kimsenin bulunmadığı odalardaki cihazlar anlık otomatik yada manuel kapatılabilir. Böylelikle hiçbir cihaz gereksiz çalışmaz.
  • Dış hava sıcaklıklarına göre sistem otomatik olarak evaporasyon / kondenzasyon (çevrim sıcaklıkları) değiştirebilir. Dolayısıyla sistem her mevsimde tasarruf sağlar.
  • Vrv sistemi ortamı ısıtır yada soğuturken aynı zamanda ortamın hava kalitesini ve nem dengesini sağlamış olur. Bu sayede evinizde her an  doğru ve  kaliteli hava bulunur.
  • Tek bir dış ünitenin tüm iç üniteler beslenmektedir. Bu durum , binalarda dış ünitelerin sebep olduğu görüntü kirliliğinin önlenmesine vesile olmaktadır.