Günümüz iklimlendirme teknolojisinin gelmiş olduğu en son nokta olan Vrv / Vrf merkezi klima sistemleri; konut, mağaza, ofis, idari binalar, otel ,hastane ve fabrikalarda sıkça tercih edilmektedir. Peki, VRV klimaların kullanıcıya sunmuş olduğu avantajlar nelerdir? Hangi kullanıcıların VRV klima sistemlerini tercih etmesi gerekmektedir?


       Öncelikle sistemin çalışma prensibiyle ilgili diğer sistemlerden ayıran en önemli birkaç özelliğini belirtmekte fayda var. Bunlardan en önemlileri; işletme maliyetlerindeki tasarrufu, arıza oranlarının diğer klima sistemlere göre çok daha az olması ve cihaz gruplarının daha uzun ömürlü aktif kullanım süresine sahip olmasıdır. Tabi diğer klima sistemlerine göre en çevreci sistem olmasını da belirtmekte fayda var…


       VRV klima sistemin diğer sistemlere göre çok fazla avantajlarının olması günümüzde yatırımcıların yoğun ilgisini çekmektedir. VRV klima sistemleri sayesinde mağazalar müşterilerine alışverişlerinde daha konforlu ortam sağlarken, kendi işletme maliyetlerini de düşürmektedir. Ya da otel sahipleri müşterilerinin ihtiyacı olan iklimi odalarda sağlarken işletmedeki avantajları sayesinde karlılıklarını artırmaktadır.  Bir örnek te idari ofisler için verilebilir. İdari ofisi olan bir işyeri ; personellerinin ihtiyacı olduğu konforu sağlayıp, işletmeleri için çalışanlardan maksimum faydayı sağlamaktadır.


       Konfor günümüzde bir ihtiyaç haline gelmiştir. Konforun birinci şartı iklim konforudur. İnsanlar evlerinde, işyerlerinde yada sosyal mekanlarda nefes alırken iklim konforuna ihtiyaç duyarlar. Günümüz teknolojisinde ihtiyaç duyulan iklim konforunu en az maliyetlerde karşılayan ileri teknolojili sistemler VRV klima sistemleridir. Dolayısıyla insanın yaşadığı her kapalı ortamda VRV klima sisteminin kullanılması doğru tercih olacaktır.