Küresel ısınmanın günden güne ilerlemesi ve düzensiz sanayileşme ile birlikte atmosfere salınan sera gazının artması 16 Şubat 2006 senesinde 169 ülke arasında KYOTO protokolünün imzalamasına sebep oldu. Bu anlaşma ile birlikte binalarda enerji kimlikleri zorunlu hale geldi. Klima sistemlerinde ise On-Off  kompresör sistemli ürünlerin satışı yasaklandı. Bu protokol sayesinde birçok sistem gibi klima sistemlerinde de ileri derecede inovasyon ve sık sık güncellemeler yapıldı. Tüketicinin bilinçlenmesi ve  elektrik tüketimi giderlerinin de özellikle yatırımcılar için elzem hale gelmesi VRF klima sistemlerinin yüksek oranlarda tercih edilmesine vesile oldu. İklimlendirmede sektörün en gelişmiş sistemleri olan VRF klima sistemlerinin, tercih edilmesinde en önemli etken; kuşkusuz tüketimde en ekonomik ve en çevreci sistem olmasıdır.

 


VRF klima sistemlerinin tercih edilme sebeplerinden birisi de iç ve dış ünitelerin diğer sistemlere göre kompakt olması ve daha az yer kaplamasıdır. Chiller soğutma grubu sistemi , kazan sistemi gibi sistemlerde soğutma kulesi , sirkülasyon pompası , boyler tankı, genleşme kazanı gibi  ilave cihazlar yer almaktadır. VRF klima sistemi ise sadece VRF dış ünite ve iç üniteden meydana gelmektedir. Bu sayede diğer sistemler gibi iç mekanlarda kazan dairesi yada mekanik odaya ihtiyaç duyulmaz. Bu durum VRF klima sistemi kullanan yatırımcıların , yapılarında kendilerine daha fazla alan yaratma imkanına sahip olmalarına vesile olmuştur. Örneğin ; bir otel Vrf klima sistemi kullandığı takdirde mekanik odaya ihtiyaç duymaz. Bu sayede mekanik oda yerine ilave 1 adet oda daha yapma imkanı olur. Yada bir müteahhit yapmış olduğu binada Kazan sistemi yerine Vrf klima sistemi kullanarak büyük bir oda daha fazla inşa eder.

 

Otel veya hastane gibi yapılarda Chiller soğutma sistemleri kullanıldığı taktirde; sistemlere hakim teknik bilgiye sahip personel istihdam etmek zorunluluk durumu vardır. Çünkü sistemin sahip olduğu komplikasyon yapı bunu gerektirmektedir. Ancak aynı yapılarda Chiller grubu yerine VRF klima sistemi kullandığı takdirde teknik destek için personel istihdam etmek zorunluluğu olmaz. Çünkü Vrf klima sistemleri iç ünite-dış ünite arası bakır borulama ve sinyalizasyondan ibarettir. Periyodik bakımları düzenli ( 6 ayda bir) yapıldığı takdirde diğer sistemlere göre yaklaşık %75 daha az arıza vermektedir. Bu hususta Vrf klimanın işletmelerin iklimlendirmesi için en iyi tercih olmasına vesile olmuştur.