Tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi VRV sistem klima kullanımında dikkat edilecek hususlar vardır. Sizler için vermiş olduğumuz bu önerilere dikkat etmeniz hem sağlığınız hem de klimalarınızın performansının iyi olması adına önem teşkil etmektedir. Klima kullanımında dikkat edilecek bazı husus aşağıdadır.

 

  • Vrv klima kullanımında ayarlanan sıcaklık değerleri , konfor sıcaklık değerlerinden çok yüksek yada çok düşük olmamalıdır. VRV klima sistemleri soğutma yaparken ; konforlu bir iklimlendirme sağlamak için klima sıcaklığı , dışarıdaki havanın 6 C ‘ nin düşüğü olmalıdır. Isıtma modunda ise mahal iç ortam sıcaklığı 22 C nin üstünde olmamalıdır.
  • VRV klima iç ünitelerinde fan üfleme hızını gereğinden fazla tutmamalıyız. Bu durum ortamda yer alan kişilerde rahatsızlıklar meydana getirebilir.( Bel , kol yada boyun tutulmaları, kas-kemik ağrıları, ciltte su kaybı-kuruluk…vs.)
  • Günler çok nemli ise cihazımız nem alma modunda çalıştırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki sıcak havalarda ortamın nem seviyesi düşürüldüğünde serinlik hissiyatı oluşur.
  • VRV Klima iç ünitelerin hava üfleme kanatlarının (flapların)  havayı , direkt olarak mahalde bulunan insanların üzerlerine gelmeyecek şekilde ayarlanmasına dikkat edilmelidir.
  • Sıcak yaz aylarında mahallerdeki perde veya jaluzilerin güneşin ışınımını kesecek şekilde kapatılması VRV klima sistemi iç ünitelerin soğutma yaparken daha rahat çalışmasını sağlar. Böylelikle VRV klima sistemlerinin sunmuş olduğu tasarrufun yanında iç üniteleri kullanım şekliyle de tasarruf sağlanmış olur.
  • Vrv klima sistemlerinde yıllık bakımların düzenli olarak yapılması çok önemlidir. Bunun yanında kullanıcılar yıllık bakımlar haricinde belirli zaman aralıkları ile VRV klima iç ünite  filtrelerinin  düzenli olarak temizlenmesine önem  gösterilmelidir.